Waarom schakel je een coach in voor je zelfvertrouwen? Wanneer je het gevoel hebt de wereld aan te kunnen, alles uitprobeert met het idee dat het je wel gaat lukken en jij je goed voelt over je eigen persoonlijkheid en lichaam, dan beschik je over een flinke dosis zelfvertrouwen. Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Zo blijkt zelfs 13% van de nederlanders niet van baan te veranderen vanwege een gebrek aan zelfvertrouwen. Bij een gebrek aan zelfvertrouwen is het verstandig een life coach in te schakelen. Een leefstijlcoach kan je helpen je zelfvertrouwen terug te vinden.

Impact van gebrek aan zelfvertrouwen

Uit een Belgisch onderzoek blijkt de gemiddelde vrouw zichzelf slechts  een 6,1 te geven over haar uiterlijk. Op zich niet vreemd, want meer dan de helft van de vrouwen wereldwijd is extreem kritisch over haar eigen uiterlijk. Wanneer je een gebrek hebt aan zelfvertrouwen uit zich dat op veel fronten. Je voelt je in je werk niet capabel genoeg, maar ook binnen liefdes- en vriendschapsrelaties heb je het gevoel “niet goed genoeg” te zijn. bij sommige mensen neemt dit zelfs zulke ernstige vormen aan, dat sociale contacten vermeden gaan worden. Een gebrek aan zelfvertrouwen belemmert je om je leven vorm te geven en doelen te behalen.

Een coach voor meer zelfvertrouwen

Wanneer je erkent dat jouw zelfvertrouwen dusdanig laag is, waardoor jouw leven verstoord wordt, heb je de eerste stap gezet te gaan werken aan je zelfvertrouwen en zelfbeeld. Een leefstijlcoach kijkt samen met jou naar, o.a., de volgende punten:

  • Zelfreflectie: Door te leren naar jezelf te kijken, wordt je bewust van de reden waarom jij op een bepaalde manier reageert. Zo kun je negatieve gedrags- en denkpatronen gaan herkennen en ombuigen naar positieve.
  • Eigenwaarde: Mensen met een gebrek aan zelfvertrouwen hebben vaak een lage eigenwaarde. Hierdoor geloof je niet meer in je eigen “kunnen” en cijfer je jezelf weg. De leefstijlcoach gaat je helpen je eigenwaarde te hervinden.
  • Vertrouwen: Zonder zelfvertrouwen vertrouw je niet meer op je eigen leven. Door te coachen op vertrouwen ga je weer inzien dat je jouw leven, voor een groot deel, zelf vorm kunt geven en dus ook een beter gevoel kunt hebben over de keuzes die je maakt.

Samen met je coach breng je jouw gedragspatronen in kaart, zodat je een helder beeld krijgt van jouw acties die volgen op bepaalde gebeurtenissen. Via coaching op je eigenwaarde krijg jij een ander perspectief op het leven, een groter gevoel van zelfbewustzijn en een sterker zelfvertrouwen. Je kunt nieuwe doelen stellen en weer voldoening uit je leven halen.

Aan de slag met jezelf

Het uitgangspunt van een leefstijlcoach is dat jij nieuwe gedragspatronen aanleert. Dit lukt alleen wanneer deze nieuwe patronen uit jezelf komen. Een leefstijlcoach zal jou dus nooit opdrachten en taken opleggen. Wil je graag meer informatie over een coach voor je zelfvertrouwen in Amsterdam? Kijk dan eens op de listings op deze website. Naast grote steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, kun je ook een coach vinden in je buurt. Leefstijlcoaches bevinden zich door heel Nederland.

https://www.leefstijlverbeteren.nl/listings/