In Nederland lopen 1 op de 6 werknemers rond met burnout klachten. We mogen dus wel concluderen dat we met z’n allen worstelen om aan de hoge eisen van het dagelijks bestaan te voldoen. Al dan niet werk of privé gerelateerd. Dat is ook precies waarom een life coach inschakelen interessant is. Een life coach kan je helpen weer in evenwicht te leven. In dit artikel geven we je 10 redenen waarom een bezoek aan een life coach nog meer interessant is.

Daarom kun je een life coach inschakelen

Je moet een goede opleiding afronden, bijscholen, carrière maken en een gezin met kinderen erbij draaiende houden. Maar de boog kan niet continu gespannen zijn. Ontbreekt het aan een goede balans? Dan gaat het mis. Coaching biedt in zo’n geval uitkomst. De NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) zette de top-5 coachvragen op een rij en wij voegen er nog eens 5 aan toe:

  • Werk-privé balans: Dankzij een goede balans tussen de tijd die je doorbrengt op je werk en de tijd die je doorbrengt met mensen die je zelf uitkiest, behoud je zowel het plezier in je werk als in je privéleven. Maar liefst 1 op de 10 medewerkers heeft hier moeite mee. Dankzij coaching krijg jij de boel ook weer in balans.
  • Zelfontplooiing: Door jezelf te ontwikkelen, leer je jezelf beter kennen. Dit ga je terugzien in de keuzes die je maakt; ze zullen beter bij je intrinsieke waarden passen en je een goed gevoel geven. Een life coach helpt je de verdieping met jezelf aan te gaan.
  • Loopbaan en carrière: Door in een vakgebied werkzaam te zijn dat bij jou past, kun je doen waar je goed in bent, floreren en je hier ook beter door voelen. Samen met een leefstijlcoach kun je een plan de campagne opzetten om aan je carrièrepad te werken.
  • Stress of burn-out: Bijna 75% van alle werkgerelateerde ziekten, betreft overspannenheid of een burnout. Dat is veel en best een percentage om van te schrikken. Tijdens een coachingstraject leer je omgaan met teveel stress en leer je een burn-out, voortaan, te voorkomen.
  • Samenwerking met collega’s: Wist je dat het onderdeel uitmaken van een groep en de positie van deze groep (hoge rang, lagere rang), jouw hartslag beïnvloeden? Jouw collega’s vormen samen met jou een groep. Maar hoe ga je om met disharmonie binnen de groep of wanneer je buiten de groep valt? Jouw life coach kan het je allemaal leren.
  • Gedragsverandering: Gewicht verliezen, stoppen met roken, minder alcohol nuttigen of bijvoorbeeld een gezonder voedingspatroon. Gedragsveranderingen zijn een uitdaging om te ondergaan, maar niet onmogelijk. Een life coach biedt jou de juiste begeleiding zodat je positief tegenover je nieuwe gedrag staat en het een permanente verandering wordt.
  • Zelfvertrouwen: Voel je je onzeker over het maken van de juiste keuzes en de manier waarop jij je leven inricht? Of durf je niet eerlijk te delen wat je denkt? Onzekerheid kan een grote impact hebben op je bestaan. Door coaching met een life coach, sta jij straks weer vol zelfvertrouwen in het leven.
  • Slecht slapen: Eén op de vijf Nederlanders kampt met slaapproblemen. Te weinig slaap heeft een grote impact op je leven en je gezondheid. Je wordt vergeetachtig, kribbig en functioneert minder goed op je werk. Samen met een life coach ga je op zoek naar de oorzaken en oplossingen. Zo geniet jij weer van een gezonde nachtrust.
  • Persoonlijke effectiviteit vergroten: Wil jij ook je talenten ontdekken en deze zo optimaal mogelijk benutten? Ontdek samen met een life coach waar jouw passie ligt en creëer doelen om het beste uit jezelf te halen.
  • Ontspannen: Het klinkt heel logisch: na inspanning, volgt ontspanning. Maar wanneer je constant erg druk en gespannen bent, gaat ontspannen steeds moeilijker. Wanneer het je energie kost om te ontspannen, kan een leefstijlcoach je helpen.

Wil jij ook een life coach inschakelen? Dan leer je, dankzij coaching, vaker momenten van ontspanning in te lassen, regelmatiger te leven, grenzen aan te geven, duidelijker te communiceren, doelen te creëren en deze ook daadwerkelijk  te verwezenlijken. Wil je ook een leefstijl coach inschakelen? In grote steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag kom je ze zeker tegen, maar ook in kleinere steden en dorpen. Kijk in de listings op deze website en maak een afspraak met een life coach in je buurt.

https://www.leefstijlverbeteren.nl/listings/